Thema-avond 6: Warm met zo min mogelijk gas: een route!

6e thema-avond van DuurzaamBeek Café

Datum: woensdag 13 december 2017
Tijdstip: inloop vanaf 19:30 uur
Aanvang thema: 20:00 uur
Locatie: Kulturhus Beek, Roerdompstraat 6

Inspiratie

Voor de 7e keer bent u van harte welkom op een bijeenkomst van het DuurzaamBeek Café in het Kulturhus te Beek. Met het thema van deze avond willen we een route vinden naar behaaglijk wonen en werken met zo min mogelijk gasverbruik . We horen er veel over in de media. Uiteindelijk willen we van het gas af om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Maar hoe ver kunnen we daar mee komen en onder welke voorwaarden? Niemand kan ons nog vertellen of en hoe we helemaal zonder zouden kunnen, maar zeker is dat we eraan moeten beginnen. Welke stappen kunnen we zetten op de korte en de langere termijn? Wat zijn mogelijk goede tussenstappen en hoe pak je die aan? Wat kan iedereen zelf doen en wanneer is een wijkgerichte aanpak nodig? En wat als ik in een monument woon?

Programma

Kortom, we staan voor een grote uitdaging en we laten verschillende aspecten daarvan aan bod komen. We starten met een inspirerende inleiding van Marjo Kroese, projectleider bij het Klimaatverbond. Zij begeleidt overal in het land projecten met de uitdagende titel “route naar aardgasvrije wijken”. Zij geeft haar visie op deze route en wat we er zelf thuis (ook in een huurwoning) of in een gezamenlijk verband aan kunnen doen. Daarna zijn er korte presentaties over concrete mogelijkheden, zoals waterpompen, all electric of hybride vormen van energiezuinige verwarming.

Vanaf 19.30 uur en na afloop van het programma is er sprankelende muziek van de Beekse gitarist Harry Hardholt, een doorgewinterde muzikant, die op podia in heel Nederland heeft gestaan.

Thematafels

Zoals altijd kunt u daarna aanschuiven bij de thematafels om van gedachten te wisselen met andere deelnemers over een van de onderwerpen. Vaak leidt dat tot verrassende ideeën en initiatieven. Het DuurzaamBeek Café geeft mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, informatie te vergaren, nieuwe initiatieven op te zetten en vooral om samen te werken aan duurzaamheid in Beek. In een gezellige en ontspannen sfeer. Neem uw familie, buren en vrienden mee op woensdag 13 december en laat u verrassen. Inloop vanaf 19.30 uur, we starten om 20.00 uur.

Gerhard Boot, Anita Huisman en Liny Toenders

E-mail: duurzaambeekcafe@gmail.com