Thema-avond 4: Duurzame mobiliteit: goed op weg

4e thema-avond van DuurzaamBeek Café

Datum: woensdag 28 juni 2017
Tijdstip: vanaf 19:30 uur
Locatie: Kulturhus Beek

Van A naar B

We wonen met bijna 35.000 mensen in de gemeente Berg en Dal en we zitten niet stil. Iedereen beweegt zich voort naar familie, vrienden, werk en school, voor het bedrijf, op vakantie enz. We doen dat allemaal op onze eigen manier met de fiets, auto, elektrisch, openbaar vervoer en soms te voet. Hoe zorgen we daarbij voor een geringe uitstoot van schadelijke stoffen, een gezonde leefomgeving en een efficiënte manier van transport. Dat is het thema van het 5de DuurzaamBeek Café, waarin we u aan de hand van mooie voorbeelden en presentaties informeren over moderne ontwikkelingen en het effect van vervoer op het leven in stad en dorp.

Programma

We starten met een zeer informatieve en prikkelende inleiding van Ron van Duin, expert in mobiliteit en logistiek aan de TU Delft en Hoge School Rotterdam én woonachtig in Millingen aan de Rijn. Hij neemt ons mee naar voorbeelden van slim transport en hoe we daar ons voordeel mee kunnen doen. Kent u bijvoorbeeld het project Cargo Hitching, dat is gestart in onze gemeente in samenwerking met Pluryn en BRENG? Wat is de impact van mobiliteit op ons eigen leven, hoe moet de openbare ruimte worden ingericht en hoe zit het met openbaar vervoer? Andere onderwerpen die aan bod komen in dit DuurzaamBeek Café zijn: kunnen we auto’s delen, hoe duurzaam is elektrisch vervoer, waar staan toch die laadpalen in de gemeente? Hierover spreken Karla Mulder, Eldert Baars en wethouder Erik Weijers. Tot slot hebben we een samenvatting van eerdere DBCafé’s en aandacht voor de thema’s die we volgens jou moeten oppakken.

Thematafels

Zoals altijd kunt u aanschuiven bij een van de thematafels aan om van gedachten te wisselen over de verschillende onderwerpen. Vaak leidt dat tot verrassende ideeën en initiatieven. Het DuurzaamBeek Café is daarmee hét platform om elkaar te ontmoeten, informatie te vergaren en te delen, nieuwe initiatieven op te zetten en vooral om samen te werken aan duurzaamheid in Beek. Breng familie, buren en vrienden mee om samen te bespreken hoe we onze mobiele voetafdruk kunnen verduurzamen. Koffie en thee staan klaar en René Cremers zorgt voor het muzikaal onthaal.

Wij zien u graag op woensdag 28 juni 2017 vanaf 19.30 uur in het Kulturhus in Beek aan de Roerdompstraat 6 en laat u verrassen.

Gerhard Boot, Anita Huisman, Jos van der Lint en Liny Toenders