Duurzame Dorpen: Kekerdom

Duurzame Dorpen Tour 13 februari in Kulturhus Kekerdom

Over je woning verduurzamen: hoe en waar te beginnen?

DuurzaamheidsCafé Berg en Dal organiseert op 13 februari om 20.00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) in het Kulturhus in Kekerdom een informatieavond over het verduurzamen van je woning.

Wij willen allemaal graag weten welke stappen we nu het best eerst kunnen zetten voor we de CV-ketel de deur uit doen. Want zo ver zijn we nog niet en de vraag is ook: Hoe kunnen we dan toch duurzaam en comfortabel wonen?

Het DuurzaamheidsCafé Berg en Dal is een podium voor duurzame initiatieven voor alle inwoners en bedrijven van de gemeente Berg en Dal. U kunt er dus informatie halen maar ook uw initiatief brengen en delen met anderen. Voor deze avond staan de volgende onderwerpen op het programma:

  • Wil Meertens, werkgroepslid en duurzaam energie-adviseur geeft praktische informatie en tips voor verduurzamen woningen, kleine bedrijven en verenigingen;
  • Loket Duurzaam Wonen Plus; Jos van der Lint met o.a. tips en informatie over subsidies;
  • Een tuin vol leven, hoe dan? Kekerdoms natuurontwikkelproject door Robert v Alphen;
  • ‘Deel-auto-project’ en ‘gaan we weer carpoolen in Kekerdom?’ door Niki Jansen;
  • Lokale woning-verduurzamer Natan Gil deelt zijn praktijkervaringen met ons;
  • Muzikale ondersteuning door Arjan Knijff (gitaar) en Thamar Elissen (zang) uit Kekerdom.

Tijdens de Duurzame Dorpen Tour van het DuurzaamheidsCafé Berg en Dal worden op toerbeurt verschillende dorpskernen in de gemeente bezocht om elkaar te ontmoeten en samen te werken aan duurzaamheid.

U bent van harte welkom om uw eigen duurzaamheidsproject met inwoners te delen tijdens een volgend DuurzaamheidsCafé Berg en Dal: op 22 mei in Berg en Dal, 18 september in Groesbeek of in Millingen a/d Rijn op 13 november. Meld u zich voor het presenteren van nieuwe inwonersinitiatieven nu al aan via samenduurzaambergendal@gmail.com.